Zuiderzeepad LAW 8 – 17e etappe Hoogkarspel – Enkhuizen

(NB Dit bericht is op 9 maart bijgewerkt!)

Op 18 maart lopen we de laatste door ons geplande etappe van het Zuiderzeepad. We beginnen in Hoogkarspel en lopen eerst een stuk door het land naar de Zuiderzeedijk en dan een laatste stuk langs het IJsselmeer naar Enkhuizen. Volgens traditie zullen we daar het wandelen van het Zuiderzeepad afsluiten met een gemeenschappelijke maaltijd in een van de vele goede eetgelegenheden.

In verband met werkzaamheden aan het spoor vertrekken we op zaterdag 18 maart eerder uit Utrecht. We verzamelen vanaf 8:40 in de hal van Utrecht CS bij de banken bij spoor 5/7 en nemen de intercity naar Amsterdam van 8:53 (spoor 7). Aankomst Amsterdam om 9:20. Daar stappen we over op de intercity naar Enkhuizen. Die vertrekt om 9:36 van spoor 10a. Aankomst in Hoogkarspel om 10:55.
Omdat er op de geplande wandelroute onderweg geen horeca is, bezoeken we eerst in het centrum van Hoogkarspel een restaurant voor een koffiepauze. Na de lange treinreis is dat prettig.
De hele etappe is 17/18 km.

Mensen die eerder naar huis willen zijn daar natuurlijk vrij in. Eerder afhaken kan na ongeveer 12 km als we het station Bovenkarspel Flora passeren. Vandaar kun je dan ook per trein naar Enkhuizen reizen als je mee wilt gaan eten. Dat gaan we aan het eind van de etappe doen in Pizzeria Porto Vecchio aan de Havenweg 5, vlak bij station Enkhuizen.

Na het Zuiderzeepad gaan we het Hanzestedenpad (streekpad 11) langs de IJssel lopen van Doesburg naar Kampen.

Marian Bode
en
Thijs Notenboom

Zuiderzeepad overzicht