Hanzestedenpad (2) Brummen – Zutphen

2e etappe 13 mei 2017

Op 13 mei lopen we de tweede etappe van het Hanzestedenpad.

We beginnen dan in Brummen en lopen door het mooie parklandschap ten westen van de IJssel naar Zutphen. We zien de IJssel alleen even aan het einde van de wandeling.

We vertrekken zaterdag 13 mei zoals gebruikelijk met de trein vanuit Utrecht. We verzamelen vanaf 8:50 in de hal van Utrecht CS bij de banken bij spoor 19/20 en nemen de intercity naar Arnhem van 9:09 (spoor 19). Aankomst in Arnhem om 9:44. Daar stappen we over op de trein richting Zutphen. Die vertrekt van spoor 3 om 9:55. Aankomst in Brummen om 10:18. Na 1.5 km kunnen we pauzeren voor koffie in De Vroolijke Frans. De hele etappe is ongeveer 17.5 km. Eerder afhaken kan na 9 km in Voorstonden waar elk uur een buurtbus naar station Zutphen rijdt.

Marian Bode
en
Thijs Notenboom