Hanzestedenpad (4) Deventer-Olst

4e etappe 9 september 2017

We beginnen na de zomer met de door ons geplande 4e etappe van het Hanzestedenpad. De temperatuur is nu na de zomer op een niveau dat wandelen (weer) aangenaam is.
We beginnen in Deventer. We lopen een leuk stukje rond door de stad Deventer, verlaten de stad en lopen dan eerst een deel van de wandeling langs de IJssel. We verlaten de dijk en gaan land in en lopen langs en door de havezathe de Rande en het landgoed De Haere. We eindigen in Olst. Als we vroeg zijn dan lopen we nog even naar de IJssel om iets te drinken voor we de trein terug nemen. We lopen in totaal ongeveer 15 km. Eerder afhaken kan moeilijk omdat de regiobus niet op zaterdag en zondag rijdt.

We vertrekken weer zoals gebruikelijk met de trein vanuit Utrecht. We verzamelen vanaf 9:45 in de hal van Utrecht CS bij de banken bij spoor 5 en nemen de intercity naar Amersfoort van 10:06 (spoor 11). Aankomst in Amersfoort om 10:20 (spoor 1). Daar stappen we over op de intercity naar Deventer. Die vertrekt van hetzelfde spoor 1 om 10:22. Aankomst in Deventer om 10:57. Tijdens de rondwandeling door Deventer drinken we ergens koffie omdat er onderweg geen restaurants zijn. Er zijn door NS op het traject waar we langs reizen geen werkzaamheden gepland. Maar kijk op vrijdag voor de zekerheid even op de website van het NIVON Utrecht of er veranderingen of aanvullingen zijn voor onze wandeldag.

Marian Bode
en
Thijs Notenboom