Hanzestedenpad (5) Wijhe-Olst

5e etappe 7 oktober 2017

Op 7 oktober wandelen we de 5e etappe van het Hanzestedenpad. We wandelen dan van Wijhe terug naar Olst. De afstand is niet groot maar we wijken minstens een keer af van de in het boekje aangegeven route. Vanuit station Wijhe gaan we direct naar het jachthaventje van Wijhe met goede voorzieningen, toiletten en koffie? Na een kilometer of 5 gaan we van de route af naar het bezoekerscentrum Den Nul met annex restaurant, dat erg mooi in de uiterwaarden ligt. Daarna weer terug naar de route en verder naar Olst. Eventueel kunnen we aan het einde in Olst nog een extra rondje lopen. Totaal een kilometer of 15 zonder extra rondje. Eerder afhaken kan moeilijk omdat de bus van Zwolle naar Deventer niet op zaterdag en zondag rijdt.

We vertrekken weer zoals gebruikelijk met de trein vanuit Utrecht. We verzamelen vanaf 9:30 in de hal van Utrecht CS bij de banken bij spoor 5 en nemen de intercity naar Zwolle van 9:48 (spoor 12). Aankomst in Zwolle om 10:40. Daar overstappen op de trein naar Wijhe. Die vertrekt om 10:50 van spoor 10. Aankomst in Wijhe 11:00. Er zijn door NS op het traject waar we langs reizen geen werkzaamheden gepland. Maar kijk op vrijdag voor de zekerheid even op de website van het NIVON Utrecht of er veranderingen of aanvullingen zijn voor onze wandeldag.

Marian Bode
en
Thijs Notenboom