Nivon Centrum Utrecht Open dag!

Op zondag 16 oktober hield onze Nivon afdeling Utrecht een open dag samen met de huurders van Vechtenstein.

Tekst: Ivonne Abels
Foto’s: Saskia Destombes

In ons nieuwe Nivon Centrum, gevestigd in een bedrijvengebouw aan de Vechtensteinlaan 12, werken verschillende kunstenaars en zij wilden graag hun werk laten zien. Zij hadden deze dag voorgesteld. Aangezien wij als Nivon afdeling Utrecht verhuisd zijn naar dit pand, was het een mooie gelegenheid om aan te sluiten en de leden van de afdeling Utrecht de kans te geven de nieuwe locatie te bezichtigen.

Het was een groot succes. Bekende en onbekende leden kwamen kijken om het pand te zien en om elkaar te ontmoeten. Dat was echt genieten. Zo kwam ik op die dag Ben en Nel tegen. Ik had hen al 2 jaar niet meer gezien.

Er was een mooie presentatie van de film The man who planted trees. Een hoopvolle film waarin te zien was, welke bijdrage de mens kan leveren als het gaat om duurzaamheid en het behouden van de natuurlijke omgeving. Er was veel belangstelling voor de film.

 

Op deze dag had het bestuur aan de muziek groep Lahaka gevraagd of zij een optreden wilden verzorgen. Het optreden was hartverwarmend en sprak de gasten enorm aan.


In de hal van gebouw Vechtenstein waren heerlijke hapjes te verkrijgen die voor een betaalbare prijs gekocht konden worden.


Daarnaast was de hal omgetoverd in een expositieruimte waar een van de deelneemsters (Schilder Sylvia Jans is toevallig ook Nivonlid) haar schilderijen had tentoongesteld. Verder kon je alle werken van de andere kunstenaars in hun eigen lokalen bekijken.

Kortom een fantastische open dag. Met dank aan het bestuur van Nivon Utrecht. Dat zij het mogelijk hebben gemaakt om elkaar te ontmoeten en te spreken en ons een kijkje te laten nemen in ons nieuwe Nivon Centrum en bij de andere gebruikers van het pand.

Heel bijzonder.

Warme groet, Yvonne