september 2019

07sptGehele dagLimespad (9)Elst - Nijmegen(Gehele dag: zaterdag)

Meer

Event Details

We lopen van Elst naar Nijmegen. Eerst lopen we een stukje door nieuwe bebouwing van Elst en drinken koffie vlak voor dat we Elst verlaten in de tuin of in de serre van een vestiging van Intratuin. Daarna wandelen we door groen land met boomgaarden, meest over fietspaden. Na de kruising met de Betuwelijn en de A35 gaan we veel over grasdijken en graspaden. Zorg voor goed schoeisel als het geregend heeft. Tot slot beklimmen we de Waaldijk en genieten van de uitzichten. In Nijmegen nemen we de fietsbrug over de Waal die aan de spoorbrug gebouwd is en luistert naar de fraaie naam “Snelbinder” als snelle verbinding van Nijmegen centrum met Lent.
In totaal is het iets meer dan 15 km. In tegenstelling tot de vorige etappe waarin we veel in de schaduw liepen, lopen we in deze etappe nergens in de schaduw. Het officiële pad is een aantal kilometers langer, omdat het gebruik maakt van de meer westelijke Waalbrug (langs de Waal en door een oninteressante nieuwe wijk van Nijmegen met bedrijfspanden en kantoren’. Voor de mensen die meer willen lopen is dat een optie. Eerder afhaken is ook mogelijk: na 7 km is er al een bushalte en verder na 11 km. In het laatste geval heb je in elk geval de Waal uitgebreid gezien.

We verzamelen in de hal van Utrecht Centraal bij de banken bij spoor 19 vanaf 09:15 en nemen de Intercity van 9:24 naar Nijmegen van spoor 19. We stappen over in Arnhem (aankomst 10:00) op de sprinter naar Nijmegen. Vertrek om 10:11 van spoor 7 en aankomst in Elst om 10:20.

Tijd

Gehele dag (Zaterdag)

Toorts

ja

X
X