Grebbeliniepad (2) en een stukje Jufferpad

Grebbeliniepad (en een stukje Jufferpad) 19 mei 2018

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

Met 10 wandelaars hebben we zaterdag 19 mei de 2e etappe van het Grebbeliniepad gelopen. Het was voortreffelijk wandelweer: geen zon en droog.
Gestart werd vanaf station Veenendaal de Klomp om via een ommetje langs het Jufferpad (klompenpad) uit te komen bij het bezoekerscentrum Grebbelinie op het Fort aan de Buursteeg. Hier was het tijd voor koffie+, maar jammer genoeg geen tijd om de expositie te bekijken. Daarna werd het Jufferpad nog een gedeelte gelopen om uiteindelijk op het Grebbeliniepad onze tocht te vervolgen.

Het was een zeer afwisselende omgeving en de tocht voerde ons o.a. langs het Werk aan de Daatselaar, langs het Valleikanaal en langs loopgraven.
Na 10 km was er weer een pitstop en wel bij restaurant De Dennen in Renswoude. Hier namen we afscheid van 1 deelnemer. We waren op de helft en de volgende 10 km ging naar Scherpenzeel.
Daar bij de bushalte aangekomen zagen we de bus al in de verte aankomen! Is een halfuursdienst, dus geluk was met ons! Hoe kan Thijs dat zo plannen!!
En dan ook nog tijd vinden om limericks te componeren!

De limerick van Thijs:

Een praktijkassistent uit Renswoude
is het hele jaar door snipverkouden.
Maar dat hindert hem niet
zolang hij geniet van de weed
die hij op zijn zolder verbouwde.

Terug met de bus weer naar station Veenendaal de Klomp.
Volgende maand vervolgen we het pad.

Marian Bode