Hanzestedenpad – 10e etape

Hanzestedenpad Kampen-Zwolle 24 maart 2018

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

Zaterdag 24 maart hebben we, 12 wandelaars, de laatste etappe (18 kilometer) van het Hanzestedenpad gelopen en wel van Kampen naar Zwolle.

Gestart werd bij station Kampen en de stad Kampen lieten we achter ons. De stad Kampen hadden we al eens bezocht tijdens de start van het Zuiderzeepad.
De wandeling ging voor een groot deel langs de IJssel, door uiterwaarden en over grasdijken. De koffiestop was gepland in Wilsum ca. 7 km vanaf Kampen.
Dus het was eerst flink doorstappen. Onderweg een korte “uitzichtpauze” bij een vogeluitkijkhut. Nog geen bijzondere vogels te zien, maar hoe dichter we bij Wilsum kwamen hoe meer ooievaars daar rondstapten en vlogen. En er was ook het nodige geklepper te horen.
Voor Wilsum was een mooie picnicplek waar we heerlijk in de zon zaten. Dit in tegenstelling met de vorige zaterdag toen het ijskoud was met een ijzige wind. (Thijs en Marian hebben toen “voorgelopen”, brrrrrrrrrrrr)
In café IJsselzicht was dan eindelijk de koffie o.i.d. en hadden we een mooi uitzicht op een ooievaarspaartje, dat duidelijk met de “voorbereidingen” voor een gezinnetje bezig was.

De wandeling werd vervolgd en na elke bocht van de IJssel zagen we Zalk aan de overkant weer anders en ook in de verte de hoge gebouwen van Zwolle, maar dat zou nog een paar uur duren alvorens daar te komen.
Onderweg nog even een groepsfoto gemaakt in een bootje en op naar Zwolle. Via het Katerveer met de sluizen was het doel restaurant Het Engelse Werk.
Traditiegetrouw wordt de voltooiing van een LAW afgesloten met een etentje (op eigen kosten), was erg gezellig.

21 april beginnen we aan een nieuw wandelpad t.w. Het Grebbeliniepad, dat loopt van Ochten naar Spakenburg. Mooi begin met hopelijk veel bloesem.

Marian Bode