(Foto)verslag Hanzestedenpad – 3e etape

Marian Bode
Zutphen naar Deventer – 10 juni 2017

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

Zaterdag 10 juni hebben we met negen deelnemers weer een etappe van het Hanzestedenpad gelopen. Startpunt station Zutphen en einddoel station Deventer.

Bij restaurant De IJsselstroom, met mooi zicht op de IJssel, in Zutphen eerst wat gedronken. Daarna de brug over de IJssel over en via een grasdijk passeerden we de oude stoomwasserij De IJsselstroom uit 1911. Het zou een hete dag worden en dat werd het ook. Dit keer extra aandacht voor de vele bloemen langs ons pad.

Bij gemaal Van der Feltz was het tijd voor de inwendige mens en was er gelukkig plaats voor ons allen. Vanaf dit punt was in de verte de ruïne van kasteel Nijenbeek te zien. Dit kasteel wordt voor het eerst vermeld in 1266. Uiteindelijk kwamen voor deze ruïne te staan met een mooi informatiebord. Hier nodigden bankjes weer uit om even uit te puffen. En verder ging de tocht richting Deventer. Voor Wilp kon een boerderijwinkel bezocht worden en stopten we bij museumcafé De Kribbe. Hier was het heerlijk toeven in de tuin met een lekker drankje.
Harry verliet ons hier om met de pont over te varen naar Gorssel en vandaar met de bus naar Deventer te reizen.

Onderweg zagen we nog lepelaars (jammer, foto mislukt), ooievaars en zelfs een dubbeldekker. Nee, geen trein maar een vliegtuigje. Vanwege de hitte wogen (in ieder geval bij mij) de laatste loodjes zwaar. Het pontje bracht ons weer in de bewoonde wereld en aangekomen in Deventer was de weg naar het station langer dan gepland, omdat we de herrie van de kermis wilden mijden. Uiteindelijk stond de teller op 22 km!!

In september vervolgen we het pad.
Dan Deventer-Olst.

Marian Bode