(Foto)verslag Hanzestedenpad – 4e etape

Marian Bode
Deventer – Olst 9 september 2017

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

Ondanks de niet al te beste weersvoorspelling gingen we met 6 deelnemers (1 man + 5 vrouwen!!) met de trein naar Deventer. Bij aankomst geen spatje regen te bekennen en dat bleef zo een lange tijd.

Na een korte wandeling door Deventer met o.a. een kijkje in de Grote of Lebuïnuskerk, was het tijd voor een “bakkie” en dat dronken we in het kleinste café van Deventer t.w. Vrienden van Vroeger. Erg gezellig retro-café.
Het eerste deel ging langs de IJssel met in het begin al een kunstwerk in het kader van de IJsselbiënnale. Onderweg zouden we nog meer kunstwerken tegenkomen. En waarschijnlijk op de volgende etappes ook.
Verder ging het door het bos en na een tijdje kwamen we bij een Rustpunt alwaar natuurlijk even gerust werd.
Aangekomen bij het landgoed De Haere begon het (lichte) gedonder en de regen. Hier geschuild voor de bui onder het genot van koffie/thee. Nadat de bui voorbij was konden we onze weg weer voortzetten. De zon kwam zelfs tevoorschijn en tot station Olst bleef het mooi septemberweer.

Volgende maand (7 oktober) gaan we verder van Olst naar Windesheim (onder Zwolle). Hopelijk zijn de weergoden ons dan weer welgestemd.

Marian Bode