(Foto)verslag Hanzestedenpad – 6e etape

Marian Bode
Zwolle Zuid-Wijhe 4 november 2017

klik op de foto voor het hele album


Zaterdag 4 november zijn we met 10 deelnemers op stap gegaan. Met de trein naar Zwolle, stadsbus naar Zwolle Zuid en daar de route weer opgepakt. In het restaurant van verpleeghuis Zorghove bestond de mogelijkheid om koffie of iets anders te drinken. Onderweg zouden we nl. geen horeca meer zijn.

Daarna vertrokken we met prachtig weer op weg naar Wijhe. Het eerste deel ging over een dijk, waar het gras nog nat was, dus gelijk een goede test om te kijken of de schoenen waterdicht waren.
De vele ganzen waren niet meer in het grasland te vinden, maar waren bezig aan hun trektocht, wat ze ook luidkeels aankondigden.
Onderweg langs een sloot stond een bord met een eigenaardige tekst over een tewaterlating. Bij de foto heb ik de uitleg geciteerd.

Vlakbij de Windesheimer molen werd er geluncht bij een tankstation, waar de evt. koffiedorst gelest kon worden.
We gingen door het dorp Windesheim met o.a. een oude brouwerij, die nu dienst doet als NH-kerk. Hierna liepen we over het landgoed Windesheim.

Na het dorp Herxen kwam de IJssel weer tevoorschijn en moesten de laatste loodjes nog afgelegd worden.
Aangekomen bij station Wijhe zagen we de trein naar Zwolle al aankomen. Dus geen minuut hoeven te wachten, wat een planning van Thijs!!!
Ondanks de weersvoorspellingen was het een prachtige wandeldag en de regen kondigde zich pas aan toen we al onderweg waren van Zwolle naar Utrecht.

2 December vervolgen we het pad verder.

Marian Bode