(Foto)verslag Hanzestedenpad – 1e etape

Marian Bode
Doesburg naar Brummen – 15 april 2017

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

Zaterdag 15 april hebben we de eerste etappe van het Hanzestedenpad afgelegd. Door allerlei omstandigheden, o.a. dag voor Pasen??, was de deelname niet groot.
Begonnen we in Utrecht met 4 dames, in Driebergen-Zeist werden het er 5 en in Arnhem stond de teller op 6!!
Vanaf Dieren ging het met de bus (=busje voor 8 personen!!) zonder onze manlijke aangemelde deelnemer naar Doesburg. In het mooie gerestaureerde arsenaal werd koffie gedronken, waarna we op pad gingen. Over de dijk langs het Zwarte Schaar richting Dieren. Onderweg veel Pinksterbloemen alhoewel het nog Pasen moest worden.
Halverwege zagen we een vos in de wei, die natuurlijk niet echt was. Uit de verte wel, maar het bleek een beschilderde, wel kunstige, plank te zijn.

Bij boerderij De “Pipeluur” stond een mooie lunchtafel, waarvan we dankbaar gebruik maakten, en kwamen ook nog paaseitjes voor de dag.
Daarna op weg richting Dieren, terwijl bij iedere bocht weer Doesburg in beeld kwam. Tot onze vreugde kwam onze enige manlijke deelnemer t.w. Teun uit Hoofddorp er toch nog aanlopen. De NS had weer eens kuren gehad bij Schiphol, vandaar.

Met de pont ging het over de IJssel naar Dieren, alwaar 2 deelneemsters richting station gingen en wij (5) onze weg vervolgden. Via Spankeren liepen we door landerijen, bos en langs een beek.

De bosanemonen waren in overvloed aanwezig, evenals de vele fluitende vogels.
Al met al was het een mooie tocht van zo’n 18 km, zonder regen, en bereikten we Brummen om vandaaruit weer via Arnhem huiswaarts te keren.

Volgende etappe Brummen-Deventer wordt 13 mei gelopen.