(Foto)verslag Zuiderzeepad LAW 8 – 16e etape

Marian Bode
Hoorn naar Wijdenes – 18 februari 2017

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en meelezers,

Met 11 wandelaars hebben we weer een etappe van het Zuiderzeepad afgelegd.
De trein bracht ons naar Hoorn en daar vervolgden we de route. Want in december waren we tot Hoorn gekomen.
Door omstandigheden is er in januari niet gewandeld. Dus iedereen ging met een goed gevoel op pad mede omdat er geen regen voorspeld was.
De wandeling ging eerst door de oude binnenstad van Hoorn om langs de jachthaven(s) uiteindelijk op de dijk te komen.
In Schellinkhout werd de dijk verlaten om bij “De Midget” wat te drinken. Ik liep wat achteraan i.v.m. fotograferen, met gevolg dat de groep uit het zicht verdwenen was. Inmiddels was ik weer op de dijk en geen groep. Toen maar Thijs gebeld, bleek ik veel te ver doorgelopen te zijn dus maar omgekeerd en werd ik als het verloren schaap ontvangen!!!!
Daarna weer over de dijk doorgelopen om de dijk te verlaten naar Wijdenis. Bij de theetuin “The Robin” hebben we nogmaals genoten van koffie en thee. Een aanrader, mocht je (nog) eens daar in de buurt komen.
Aangezien het openbaar vervoer daar om kwart voor 4 het voor gezien houdt, zijn we tegen betaling in 3 auto’s van de mensen van de theetuin naar station Hoorn gebracht. Met dank aan Thijs voor deze formidabele oplossing.
Jammer genoeg hebben we veel mist gehad in tegenstelling tot o.a. midden-Nederland. In het begin was het IJsselmeer zelfs niet te zien, maar tegen het eind van de wandeling toch nog even wat zon gehad.

In maart de laatste etappe van het Zuiderzeepad, die wij zullen lopen. Einddoel wordt Enkhuizen.

Misschien tot ziens.

Marian Bode

Overzicht Zuiderzeepad