(Foto)Verslag Zuiderzeepad LAW 8 – 7e etape

Marian Bode – Ermelo naar Nunspeet 20 feb 2016

Beste wandelaars en meelezenden,

klik op de foto voor het hele album

Zaterdag 20 februari gingen we met 11 deelnemers weer op pad langs het Zuiderzeepad. Alleen geen Zuiderzee gezien!!

Weer, net als de vorige maand, gestart bij hotel De Zwarte Boer. Dankzij vrienden van Thijs kon iedereen vervoerd worden. In het gereserveerde Synthus-busje kunnen maar 7 passagiers (leve het openbaar vervoer!!) en de overigen stapten in de particuliere auto’s van de vrienden van Thijs. Super geregeld, met dank aan Thijs. Omdat de Leuvenumse beek buiten zijn oevers was getreden (wat veel voorkomt) volgden we de alternatieve route. Onderweg toch heel wat water/blub/modder overwonnen. Zelfs lag er her en der nog wat sneeuw, dus sneeuwballen gooien!! Om de inwendige mens te voorzien werd even van de route afgeweken en streken we neer bij restaurant Hof van Hulshorst, een mooie ambiance, vlakbij het oude stationnetje Hulshorst. Daarna de route weer opgepakt, al met al kwam er 2 km bij op de teller!!
Moed werd verzameld om het Hulshorsterzand te bedwingen. Is echt wel zwaar lopen door dat zand, maar aan alles komt een eind. Dus ook aan het zand. Daarna nog een mooie tocht over hei en door bos om uiteindelijk om 16.00 uur bij station Nunspeet te arriveren. En… de weergoden hadden het goed met ons voor, maar een halfuurtje paraplu nodig gehad.
Volgende etappe lopen we 19 maart van Putten naar Nijkerk. Iedereen is welkom!!

P.S.
Ik heb een paar foto’s bijgevoegd van ijshaar. Dit fenomeen zagen Thijs en ik tijdens het voorwandelen. IJshaar of haarijs is een zeldzaam natuurlijk verschijnsel waarbij een haarachtige, wollige ijsstructuur ontstaat op dood en nat kernhout, dus niet op de bast, van loofbomen.
Hadden Thijs en ik even geluk!! Wanneer zie je nou zoiets??
 

Marian Bode

 
Zuiderzeepad overzicht