Grebbeliniepad (5) langs de Eem

Grebbeliniepad

Klik op de foto voor het fotoverslag


Op 13 oktober hebben we de laatste etappe van het Grebbeliniepad gelopen. In Spakenburg werd gestart met dertien deelnemers, waar we eerst een rondje deden. Bij de jachthaven was een mooi terras om een kopje koffie te drinken alvorens de tocht te beginnen. Via de oude haven met mooie botters verlieten we uiteindelijk Spakenburg om richting ons einddoel Baarn te gaan.

Een groot deel van deze wandeling hadden we ook al in 2015 gelopen tijdens het Zuiderzeepad. Maar er ligt nu voor een groot deel een mooi fietspad en dat was in 2015 nog niet. Heerlijk liepen we op de Palendijk met een prachtig uitzicht op het Eemmeer. Bij Eemdijk werd gepauzeerd op een prima plekje bij de veerpont. Het was tijd voor de inwendige mens.

Vanaf hier gingen we met 13 wandelaars verder en nam Harry de fietsboot naar Baarn. In Baarn werd het Grebbeliniepad afgesloten met een gezamenlijk etentje, wat we altijd doen als we een pad voltooid hebben.

En wat hadden we een prachtig weer deze dag, heel fijn om zo af te sluiten: zonder jas en regenkleding!! Volgende maand beginnen we aan een nieuw pad en wel het Limespad, start in Katwijk en einddoel Nijmegen.

Marian Bode