Nivon Utrecht
Wandelingen door natuur en cultuur
LAW wandelingen
Nivon Utrecht
Wandelingen door natuur en cultuur
Voor en Najaar
Nivon Utrecht
Wandelingen door natuur en cultuur
Wandelweekend
Nivon Utrecht
Wandelingen door natuur en cultuur
Wandel2daagsen

iPodwandeling in Amelisweerd

 Twee Utrechtse natuurliefhebbers en veelvuldige bezoekers van het landgoed Amelisweerd bij Utrecht hebben een iPodwandeling uitgezet in Amelisweerd. Een wandelaar kan deze wandeling met zijn of haar eigen MP3-speler lopen, en dan op locatie informatie ontvangen over zaken die
daar spelen.
Van de website dutchnature kan de wandeling worden gedownload of direct worden afgeluisterd. De wandeling wordt onder andere aangeboden als MP3-bestand, met foto’s en een plattegrond van de wandeling.
Aanleiding voor deze multimedia-wandeling was de op 19 juni 2008 gepresenteerde beheervisie ‘Noblesse Oblige’, waarin een aantal stevige aanbeveligingen gedaan zijn aan de gemeente Utrecht over het toekomstig beheer van het Amelisweerd. Dit landgoed staat hiermee opnieuw in de belangstelling. Het trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.
De iPodwandeling beoogt meer mensen kennis te laten nemen van de aanbevelingen die nu op tafel liggen. De makers van de wandeling nemen geen standpunt in, maar geven de geinteresseerde de gelegenheid zelf een beeld en oordeel te vormen.
Op 14 locaties op het landgoed wordt tijdens de wandeling gestopt en krijgt de wandelaar informatie over het landgoed en de voorstellen voor toekomstig beheer.

X