Limespad (1) naar Leiden

Limespad (1) naar Leiden

Klik op de foto voor het fotoverslag


Op zaterdag 11 november zetten we voor het eerst onze stappen op het Limespad. Het was de bedoeling om de eerste etappe van het limespad (Katwijk-Leiden) te lopen. Helaas gooide een defecte spoorbrug nabij Alphen aan den Rijn, roet in ons plan. In Woerden werd de reizigers naar Leiden aangeraden over te stappen en om te reizen met de trein naar Den Haag. Wij (negen wandelaars) besloten in Voorburg uit te stappen en daar de variant van het Limespad te lopen, nl. van Voorburg naar Leiden Lammenschans.
In Voorburg eerst maar eens tijd genomen voor koffie om daarna op pad te gaan. Tot in de middag hadden we mooi zonnig herfstweer, zodat we buiten op een bankje konden lunchen. Maar in de middag veranderde dat in nattigheid.
Het was een afwisselende tocht door Voorburg-Leidschendam, langs de Vliet, door Leidschendammerhout, langs vogelplas Starrevaart, langs de Vlietlanden (recreatiegebied), Voorschoten en Leiden. Aan het eind van de Vlietweg besloten zes wandelaars nog even een rustpauze in te lassen onder het genot van een drankje bij brasserie Cronesteyn alvorens door te lopen naar station Lammenschans.
Uiteindelijk hebben we ongeveer 17 km gelopen, met onderweg één, toen nog droog, rustpunt voor de boterham.
Hopelijk loopt volgende maand alles volgens plan. In verband met het vroeg invallen van de duisternis lopen we dan 15 km.