Limespad (12) – Rhenen-Wageningen

Zaterdag 7 december jl. hebben wij met een klein groepje (6 wandelaars) weer een stuk van het Limespad gelopen. Vanaf station Rhenen over de Rijnbrug verlieten we de provincie Utrecht en liepen we in Gelderland. Over de Marsdijk en bij de Romeinse wachttoren ging het verder over de Rijnbandijk naar het Veerhuis, onze koffiestop. Daarna met de pont over de Nederrijn naar de Blauwe Kamer, die we links lieten liggen.
Met het Grebbeliniepad hebben we tot hier deze route ook gelopen, maar nu gingen we richting Wageningen. Bij de studentenroeivereniging Argo was het tijd voor onze boterhammen en daarna weer de tocht te vervolgen. Na de haven over de Grebbedijk en toen nog een flinke klim over het Bergpad. Even uithijgen en genieten van het uitzicht. Daarna liepen we door het Arboretum naar de volgende pleisterplaats: hotel De Wageningse Berg.
We besloten de laatste paar kilometers te laten voor wat het was en hier de bus te pakken naar Ede-Wageningen. Deze keer geen wanklank betreffende het OV: alle aansluitingen waren perfect!

Iedereen mooie feestdagen gewenst en misschien zien we elkaar op de nieuwjaarsbijeenkomst.

Foto’s van de wandeling bekijk je via deze link.