Limespad (5) Bodegraven – Papekop

Zaterdag 16 maart is er weer een etappe van het Limespad gelopen en wel van Bodegraven naar Papekop (17 km). Waarschijnlijk door het slechte weer van de voorgaande dagen was de opkomst slechts vijf natuurvrienden: Thijs, Tjerk, Lida, Denise en Marian. Alvorens aan de wandeling te beginnen in Bodegraven is in cultureel centrum Evertshuis eerst genoten van een lekker kopje koffie.
In het begin een stuk langs de Hollandse IJssel gelopen en daarna gingen we het weidegebied in. Door alle regen van de afgelopen dagen was het flink modderig en dus ook glibberig. In Driebruggen korte stop in een snackbar, kroketje gegeten. Daarna volgde een lange wandeling over een dijkje en later over een Tiendweg (5 km lang). Hier was flink gekapt en konden we wilgenkatjes snijden voor thuis.
Onderweg naar Papekop hebben sommigen bij een kaasboerderij nog een lekker stuk kaas gekocht. In Papekop was het geluk met ons dat de buurtbus na 5 minuten arriveerde (we konden er nog net bij), die ons naar Oudewater bracht. Dus dat scheelde 3 km die we anders hadden moeten lopen.
In Oudewater was het de bedoeling om de bus naar Utrecht te nemen, maar omdat die net weg was, besloten we met de bus naar Gouda te gaan en daar de trein naar Utrecht te nemen.
Alleen aan het begin in Bodegraven hadden we wat regendruppels, maar verder is het de hele dag droog gebleven.
De hele dag was het wel een “adembenemende” tocht en dat had vooral te maken met de stevige zuidwester met stevige windvlagen.

Foto’s van de wandeling bekijk je via deze link.