Najaarswandeling 2021-2

Op 21 november hebben we met zes wandelaars Groene Wissel 330 gelopen. En wonderwel ondanks eerdere voorspellingen prachtig weer. Vanuit Doorn zijn we via mooie bospaden naar de Sint Helena Hoeve gewandeld. Daar hebben we onder het genot van een kopje koffie nader kennis gemaakt. Leuke groep!
Daarna wandelden we verder door de uitgestrekte Kaapse Bossen. Die naam is ontleend aan de Kaap in Zuid-Afrika. Na terugkomst uit Zuid -Afrika kocht de familie Swellegrebel dit gebied rond 1750 en gaf het zijn bijzondere naam. Destijds was hier geen boom te bekennen: het was een en al zandverstuiving en heide.
We arriveerden bij Huis te Maarn, een idyllisch landhuis omgeven door een beeldschoon park. Het huis stamt uit 1915 en heeft opvallende kolossale ionische zuilen. De wandeling ging verder langs verstilde paden (veel mensen kom je niet tegen op deze groene wissel). Een prachtig gebied.We kwamen aan bij de bosrand. Voor ons braakliggende akkers en weiden met koeien en paarden. Verderop het kleinschalige en rustieke landgoed Sandenburg met zijn beukenlanen en eikenwallen. Dan wederom Doorn.
Via Huis Doorn bereikten we ons eindpunt. Alvorens op de bus te stappen, hebben we nog heerlijk genoten op een gezellig terras.