Verslag Najaarswandeling – De Warnsborn

Op pad met z’n vieren, gehuld in regencapes, want het regende bijna de gehele wandeling. Dat deerde ons echter niet, want de temperatuur was aangenaam en het landschap was prachtig.
We startten de wandeling vanaf Station Arnhem en liepen vandaaruit Park Sonsbeek in. Park Sonsbeek is al 250 jaar een lustoord. Het park vormt de overgang tussen de stad en het platteland. In het park bevinden zich meerdere nog werkende watermolens.
We vervolgden onze route via Park Zijpendal over mooie en goed begaanbare paden en langs velden met bomenrijen vol kleurenpracht, zoals je dat alleen in de herfst kunt ervaren. De sfeer was goed en van de regen merkten we weinig meer. Onderweg zagen we vele paddestoelen in allerlei kleuren en grootte.
Jammer dat terrassen gesloten waren en we ook nergens binnen konden zitten. Maar gelukkig boomstammen alom, die een goede zitplek boden, waar we onze boterhammen met toebehoren konden nuttigen.
De natuur om ons heen was prachtig.
Bijna aan het eind gekomen van de wandeling passeerden we de indrukwekkende Airborne Begraafplaats. Op deze begraafplaats liggen 1754 Britse, Poolse en Nederlandse militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem. Deze maakte deel uit van de geallieerde operatie ‘Market Garden’.
Hierna vervolgden we onze weg naar ons eindpunt Station Oosterbeek.
Het was een zeer geslaagde wandeldag

Saskia Destombes