Verslag Voorjaarswandeling 2021-1

Van Abcoude naar Weesp.
We waren met drie wandelaars. Het weerbericht zag er tevoren heel erg slecht uit, maar wonderwel hebben we geen regen gehad. Het was frisjes, maar prima wandelweer.
De wandeling zijn we gestart in Abcoude. Via het riviertje de Gein zijn we gelopen naar Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam die is aangelegd tussen 1843 en 1914. Deze staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We hebben op deze fantastische locatie gepauzeerd en heerlijke cappuccino gedronken met iets lekkers erbij.
Klimmend over hekjes bereikten we het Amsterdam-Rijnkanaal. Via de Liniebrug wandelden we naar Nigtevecht en doorkruisten dit prachtige dorp al genietend van de vele pittoreske huisjes. Overal om ons heen stonden de magnolia’s in bloei in allerlei kleurschakeringen.
Langs de Vecht vervolgden we onze weg. Om dan bij een boerderijoprit via een boerenpad de Aetsveldse polder te doorkruisen naar Weesp. Beetje blubberig was dit pad wel en een flinke hoeveelheid modder kleefde onderaan onze wandelschoenen.

Ter info: onder het gras van deze polder ligt een verdroogd meer. Dat meer lag in een veengebied, maar het water droogde steeds verder op. Daardoor daalde het land. Zo kwam het dat de oeverwallen van de Vecht langzaam maar zeker een natuurlijke dijk voor de polder werden. Dit bijzondere fenomeen is uitgeroepen tot aardkundig monument.

Wandelend door het prachtige vestingstadje Weesp bereikten we het station alwaar we de trein naar Utrecht namen. Het was wederom een erg geslaagde wandeling.