Wandelweekend 2016

Marian Bode

Beste wandelaars en belangstellenden,

Net als ieder najaar hebben we weer een wandelweekend achter de rug.
Met 14 deelnemers gingen we per trein naar Delden.

In Zutphen wat consternatie, we hadden allemaal ingecheckt bij Arriva terwijl we met Synthus naar Delden gingen. Dus weer uitchecken bij Arriva en inchecken bij Synthus en dat binnen een paar minuten met een groep van 14 deelnemers! 3 Vervoerders op hetzelfde perron, was het nog maar overal NS gebleven!!

klik op de foto voor het hele album

In Delden begonnen we met koffie bij restaurant De Zwaan en toen op weg naar Bornerbroek. Het miezerde af en toe, maar daarvan werden we niet nat. Langs kasteel Twickel en de watermolen en via Azelo bereikten we het natuurvriendenhuis. De kookploeg van Krikkenhaar had een heerlijk 3 gangenmenu voor ons gemaakt en zelfs de afwas werd voor ons gedaan.
Zondag werd een stralende zonovergoten dag. Na een uitgebreid ontbijt en het samenstellen van een lunchpakket werd voor vertrek traditiegetrouw een gedicht(je) voorgedragen. Net als 8 jaar geleden droeg Harry Wasser hetzelfde gedicht voor (toen waren we daar ook met het wandelweekend).
Langs de Doorbraak en het klooster van de Zusters Carmelitessen in Zenderen kwamen we bij het pannenkoekenhuis in Zenderen. Daar genoten we van koffie met appelgebak.
Hier namen we afscheid van 3 deelnemers en vervolgden onze tocht met 11 wandelaars. De wandeling ging eerst door landbouwgebied en bij een akker vol witte en paarse bloemen rees de vraag of de daar verbouwde “wortel” een rettich of een pasternaak was.
Daarna ging het verder langs de Bornschebeek, waar ons lunchpakket werd aangesproken. Vervolgens langs de oude Bornschebeek en het Leeloo naar Almelo, alwaar de trein ons naar het westen bracht.

20161016_ww_2016_03

Hartelijk dank aan de organisatoren Agniet en Peter voor hun inzet.

Volgend najaar staat er natuurlijk weer een wandelweekend op het programma.

Marian Bode