Wandelweekend 2015

Het wandelweekend van 17/18 oktober 2015 was het zoveelste wandelweekend, dat eens per jaar georganiseerd wordt. Na alle natuurvriendenhuizen bezocht te hebben (op Allardsoog na!!) gingen we nu voor de tweede keer richting Oisterwijk. Per trein naar Boxtel en met rasse schreden op naar de koffie. Onze rasse schreden waren echter te ras, want het restaurant was nog gesloten tot half elf. Maar het wachten werd beloond met wat lekkers bij de koffie. Daarna ging het door grasland, heide, bos en langs vennen. Net buiten Boxtel kwamen we langs een verzetsmonument. Daar zou op zondag de jaarlijkse herdenking plaatsvinden. Boxtel is nl. al in oktober 1944 bevrijd. Na vieren bereikten we Morgenrood en werden hartelijk welkom geheten door de huiswacht Ria Mesker. ’s Avonds hebben we buitenshuis gegeten en wel bij de buren. Heerlijk Indisch.

Op zondag een ontbijt en na de afwas gingen de wandelschoenen weer aan voor de tocht naar Tilburg. Zoals gebruikelijk werd voor vertrek een gedicht voorgelezen, heel toepasselijk met de titel Herfst van Jan Wolkers. Nog een groepsfoto en we gingen op pad. Bij het Boshuis Venkraai werd nog wat gedronken (in een lekker herfstzonnetje) en na een paar uur kwamen we aan in Tilburg. Hier als afsluiting nog wat gedronken op een gezellig terras en daarna was het station ons doel. Wetende dat er geen treinverkeer was, ging het per bus naar Den Bosch en verder weer per trein naar Utrecht of verder.

Al met al een geslaagd wandelweekend (zonder een spatje regen), met veel paddenstoelen, eikels en kastanjes (ook tamme, lekker). Wij bedanken nogmaals Agniet en Peter voor hun inspanning en begeleiding. Nu maar weer wachten tot volgend jaar oktober, met de vraag waarheen gaan we dan???

Marian Bode

Klik op de foto voor een fotoverslag