Wandelweekend 2018

Marian Bode

Zoals al vele jaren houden we in oktober ons jaarlijks wandelweekend. Dit jaar zijn we in het weekend van 20-21 oktober met 11 wandelaars op stap gegaan. Dit keer was ons overnachtingsadres het ABK-huis in Hall.
Gestart werd vanaf station Rheden en na een korte wandeling kwamen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom. Tijd voor de koffie of iets anders. Daarna begon een pittige wandeling door het prachtige landschap Herikhuizerveld bij de Posbank. De naam Posbank slaat op de monumentale bank, vernoemd naar de heer G.A. Pos, tweede voorzitter van de ANWB, en bevindt zich in het Nationaal Park Veluwezoom.
Vervolgens gingen we door de Onzalige Bossen alwaar er ook weer flink geklommen en gedaald (en soms gepuft) werd. Bij de Carolinahoeve was het tijd voor de lunch. Via Laag-Soeren en Eerbeek bereikten we om 17: 00 uur het ABK-huis. Cateraar Edsart Santema zorgde voor de koffie/thee met wat lekkers en verraste ons later met een heerlijke vegetarische maaltijd.

Zondagmorgen vertrokken we na een goed verzorgd ontbijt om 10 uur. Hall verlieten we richting Brummen met onderweg een koffiestop bij De Vroolijke Frans. Bekend bij de wandelaars van het Hanzestedenpad. Na Brummen kwamen we in de buurt van de IJssel en vervolgden ons pad over de dijk. Inmiddels was het ook weer tijd voor de inwendige mens. Rustpunt De Hank, onderdeel van zorgboerderij Cortenoever met pluktuin, was hiervoor een prima gelegenheid. De laatste kilometers werden afgelegd en over een lange brug kwamen we dan uiteindelijk in Zutphen. Alvorens naar het station te gaan hebben we het weekend afgesloten bij het IJsselpaviljoen met een drankje.

Terugkijkend: een geslaagd weekend met veel zon en ca. 40 km. afgelegd.

Klik op de foto voor het fotoverslag.