Zuiderzeepad LAW 8 – 10e etape Muiden naar Amsterdam

Op zaterdag 14 mei lopen we alweer de 10e etappe van het Zuiderzeepad.

Die gaat van bushalte Maxis (Muiden) naar Amsterdam. We lopen dan eerst goeddeels langs de Diemerzeedijk aan de noordkant van het Amsterdam Rijnkanaal met mooi uitzichten, eerst op het IJmeer, daarna op de wijk IJburg. Daarna naderen we Amsterdam en via het Flevopark komen we Amsterdam binnen. Daar lopen we onder andere langs de zaterdagmarkt in de Dapperstraat, beroemd door de dichtregel van Bloem: “Domweg gelukkig in de Dapperstraat.” We eindigen dan bij Amsterdam CS of eventueel iets verder na met de pont het IJ over gestoken te hebben. Onderweg is er een leuk restaurant in IJburg waar we koffie en soep etc kunnen nuttigen.

We verzamelen ‘s ochtends in de hal van CS aan de stadskant bij spoor 5 vanaf 9:40. We nemen de Intercity naar Schiphol van 9:58 (spoor 5). We stappen uit in Amsterdam Bijlmer-ArenA om 10:13 en reizen dan verder met bus 328 om 10:19 naar halte Maxisweg in Muiden. Daar beginnen we de wandeling om 10:32.
Eerder afhaken kan makkelijk. Er zijn veel verbindingen van de Diemerzeedijk met fiets- en wandelbruggen naar IJburg met daar tramhaltes. En ook in Amsterdam is overal openbaar vervoer. Het zal eerder een probleem zijn om in Amsterdam in Dapperstraat op markt als groep bij elkaar te blijven!

Thijs Notenboom

Zuiderzeepad overzicht