Zuiderzeepad LAW 8 – 11e etappe Marken naar Amsterdam

Op zaterdag 11 juni lopen we alweer de 11e etappe van het Zuiderzeepad.

We wandelen zaterdag de elfde etappe van het Zuiderzeepad. We lopen niet vanuit Amsterdam maar naar Amsterdam toe omdat we dan het begin makkelijk kunnen bereiken en aan het einde van de wandeling bij Amsterdam meer keus hebben voor de terugreis. We beginnen op de dijk van de Gouwzee met uitzicht over het water, maar lopen dan eerst het land in met de kans om veel vogels te zien en in elk geval te horen. Omdat de officiële route vanwege broedseizoen nog niet open is wandelen we een verkorting via Holysloot (pontje, 1 euro). In Holysloot is een aardige Horeca waar we wat kunnen gebruiken, binnen of buiten. We vervolgen de wandeling weer naar de dijk van de Gouwzee en lopen dan langs de dijk helemaal naar Amsterdam via Durgerdam en Schellingwoude.

We verzamelen `s ochtends in de hal van Utrecht CS aan de stadskant bij spoor 5 vanaf 8:55. We nemen de Intercity naar Amsterdam van 9:10 (spoor 5). We stappen uit in Amsterdam Centraal om 9:37 en reizen dan verder met bus 315 richting Marken. Die vertrekt van CS IJzijde om 10:09 (perron B). We beginnen dan de wandeling om 10:38 bij de halte Dijkzijde. Eerder afhaken kan niet snel omdat bus 30 die daarvoor zeer bruikbaar zou zijn, niet rijdt op zaterdag en zondag. De eerste mogelijkheid om af te haken is na ongeveer 14/15 km bij de Schellingwouderbrug in Amsterdam. Daarna zijn er een paar plaatsen waar een bus genomen kan worden. Doorlopen naar Amsterdam CS is meer dan 20 km. Dus reken in elk geval op een wat langere wandeling.
Check de treinen op ns.nl Bij het voorlopen gisteren (4 juni) was de helft van de intercities naar Amsterdam uitgevallen.

Thijs Notenboom

Zuiderzeepad overzicht