Zuiderzeepad LAW 8 – 9e etape Naarden naar Diemen

Op zaterdag 16 april lopen we de 9e etappe van Naarden via Muiderberg en Muiden tot bijna in Diemen. De etappe van 18 km gaat weer langs het water en is goeddeels onverhard en bij of na nat weer wat modderig of liever kleierig. Er moet over aardig wat overstapjes geklommen worden, maar die zijn wel allemaal van recente datum met een hoge paal om je goed aan vast te houden. En er zijn bloemen en vogels in overvloed.

We verzamelen vanaf 9:10 in de hal van Utrecht CS (stadskant) en nemen de sprinter van 9:25 (spoor 3) richting den Haag via Amsterdam Bijlmer ArenA. We stappen om 9:54 uit in Naarden-Bussum en nemen daar bus 110 naar Naarden.
Vertrektijd 10:04 en aankomst om 10:13 bij halte burgemeester Wesselingplein. Na 7 km lopen we door Muiderberg en na 12 km door Muiden. We eindigen de etappe bij de bushalte bij de Maxis aan de Muider Trekvaart vlak bij de aansluiting aan het Amsterdan Rijnkanaal na 18 km.
Vandaar gaan bussen naar Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Amstel. In Muiderberg en Muiden bestaat de mogelijkheid om eerder af te haken.
Onderweg is er horeca in Muiderberg en Muiden.

Thijs Notenboom

Zuiderzeepad overzicht