Nivon Utrecht
Over ons
contact
Meer informatie
Nivon Utrecht
Over ons
locatie
Meer informatie
Nivon Utrecht
Over ons
bestuur
Meer informatie
Nivon Utrecht
Over ons
archief
Meer informatie

Nivon Centrum

Voor de huisvesting van de activiteiten van Nivon Utrecht maakt de afdeling gebruik van het Nivon Centrum Utrecht. Het centrum wordt beheerd en mogelijk gemaakt door de Stichting Behoud van het Nivon Centrum Utrecht (KvK 41185023). De stichting stelt het Nivon Centrum om niet beschikaar aan de afdeling. Een aantal bestuursleden van de afdeling heeft zitting in het stichtingsbestuur.

Routebeschrijving

(klik hier voor een printbare routebeschrijving in pdf formaat)

Het Nivon Centrum Utrecht is gevestigd in een ruim lokaal van een oude school in de wijk Rijnsweerd.  Het Nivon Centrum ligt in de rechtervleugel. Hier zie je hoe je dit bereikt vanaf de hoofdingang (geopend maandag-vrijdag van 9 tot 17 uur) en vanaf de avondingang (sleutel vooraf afhalen bij Harry van Someren). Tijdens de openingstijden van de hoofdingang, is aan de achterzijde van het gebouw een tweede toegang geopend.

Openbaar vervoer

Direct voor het gebouw is een bushalte waar een groot aantal lijnen stoppen (18, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 71, 72, 202, 203, 204, 206, 242, 271, 272, 281, 283, 287, 299). Vanaf Utrecht Centraal ligt lijn 28 het meest voor de hand. Deze bus rijdt overdag elke 7 minuten en ’s avonds om het kwartier. Op bovenstaande luchtfoto zijn de bushaltes gemarkeerd en is een pijltje gezet van het voetpad naar de hoofdingang.


  • Vanuit de lucht

  • Het pad naar de hoofdingang.

  • De toegang tussen het struweel

  • Het pad naar de hoofdingang.

Bij de blauwe streep op de foto hierboven bevindt zich de hoofdingang. Deze is overdag geopend. Binnen ga je naar rechts, naar lokaal nr 40 (zie bovenstaande tekening).

Auto

Makkelijkste weg om met de auto te komen is via de Waterlinieweg (=rondweg oost) en daar de afslag Rijnsweerd nemen. Dan zit je meteen op de Pythagoraslaan die al snel een ruime haakse bocht naar rechts maakt en vanaf dat punt Archimedeslaan heet.
Na het viaduct onder de snelweg door, sla je links af bij de verkeerslichten (direct na de bushaltes).

Op die inrit is een slagboom die te openen is met een code. Deze code is bekend bij de leiders van de groepen en kan worden opgevraagd bij agendabeheer@nivon-utrecht.nl.


  • Ingang naar de parkeerplaats

  • Achterkant, parkeerplaats

Fiets

Met de fiets kan je via de Berenkuil naar Rijnsweerd, via de Rembrandkade of via het stadion over de Weg tot de Wetenschap.

  • Berenkuil: onder de rotonde Berenkuil door; er moet een fietspad zijn langs de Waterlinieweg aan de oostkant (= kant de Bilt) waarmee je uitkomt op de Pythagoraslaan, die na de bocht Archimedeslaan heet (zie beschrijving auto).
  • Rembrandtkade: bij de Hoogstraat Revalidatie onder de Waterlinieweg door (= van Goghlaan), pad volgend kom je op de Pythagoraslaan.
  • Langs Stadion/Herculeslaan, schuin links Weg tot de Wetenschap, laatste straat links voor het viaduct (= Wim Sonneveldlaan). Doorrijden tot je rechts een opening ziet naar de Archimedeslaan. Dan kom je uit bij de bovengenoemde bushaltes. Oversteken.

Fietsenstalling

Het meest praktisch is de fiets te stallen aan de achterzijde van het gebouw. Aan de achterkant van het gebouw is een ingang (ter hoogte van de Hoofdingang (dus naar rechts)).

Nivon Centrum Utrecht

Archimedeslaan 16
(ruimte 40)
3584 BA Utrecht

X
X