Zaterdag 15 september voltooiden we weer een etappe van het Grebbeliniepad. Een half uur later dan de bedoeling was, arriveerden we in Amersfoort. De oorzaak: werkzaamheden aan het spoor tussen Bilthoven en Amersfoort. Wij moesten daardoor via Hilversum treinen. In Amersfoort wachtten al 2 deelnemers op ons, niet wetende wat er aan de hand was.
Omdat er onderweg geen horeca aanwezig is, begonnen de 9 deelnemers in het centrum van Amersfoort met een kopje koffie/thee. Via de binnenstad liepen we naar de Koppelpoort, om daarna door wat bebouwing uiteindelijk bij de Eem te belanden.
Ook hier bevinden zich nogal wat kazematten en “speciaal voor ons” stond er halverwege een grote picknicktafel. Een mooi plekje om te lunchen met uitzicht over de Eem en in de verte Soest.
Bij Soest verliet één wandelaar ons en gingen de andere acht verder.
Aangekomen in Baarn was het toch nog een paar kilometer buitenom, om uiteindelijk na 17 km station Baarn te bereiken.
Het was een mooie zonnige septemberdag en hopelijk is het volgende maand ook heerlijk weer als we de laatste etappe Baarn-Spakenburg lopen. Maar dan in tegengestelde richting, dus van Spakenburg naar Baarn. Traditiegetrouw zullen wij onszelf na het voltooien van een LAW-pad met een etentje. Dat doen we dan in Baarn.

Foto’s vind je via deze link >>>