LAW Zuiderzeepad 3e wandeling – 02-12-2023

Op zaterdag 2 december hebben we de etappe van het Zuiderzeepad naar Muiderberg gelopen.

Ondanks eerdere voorspellingen hebben we geen regen gehad onderweg. Het was koud, maar goed wandelweer. We wandelden over de Diemerdijk met aan de linkerkant uitzicht op IJburg en rechts Diemen, verscholen achter bomen. Dwars door het Diemerpark richting de grasdijk naar Muiden. De eerdere modderplasjes waren nu gehuld in een dunne ijslaag. Hierdoor wandelde het aangenaam over de grasdijk. Mooi uitzicht richting IJmeer. Een mooie lucht kleurde de omgeving. Prachtig om daar te wandelen. Onderweg een lunchstop. Daarna weer snel verder naar Muiden alwaar we in café Ome Ko ons gelaafd en opgewarmd hebben.

We vervolgden onze wandeling richting het mooie Muiderslot. Te weinig tijd om ook naar binnen te gaan, maar de aanblik alleen al was voldoende genotvol.

Daarna over een grasdijk met menige op- en afstapjes naar Muiderberg. Inmiddels was het eerdere ijslaagje gesmolten en ploeterden we door de blubber, wat menige hilariteit gaf bij de op- en afstapjes. We hielpen elkaar bij de overstapjes, want de blubber onder onze wandelschoenen maakte het klimwerk lastig.

Maar gelukkig geen glij- en valpartijen.

We genoten van het mooie uitzicht bij het strand van Muiderberg over het verstilde water. De zon ging bijna onder en de kleurenpracht hiervan over het water was prachtig. Een tijd hebben we hiervan samen genoten stilstaand op het strand.

In Muiderberg namen we de bus richting Naarden om vandaaruit met de trein verder te reizen naar Utrecht.

Een geweldige wandeldag om op terug te kijken

Saskia