Marskramerpad – Wandeling 9 – December 2022 – Wandelverslag

Op 3 december hebben we weer een etappe van het Marskramerpad gelopen. We wandelden deze keer vanaf station Hollandse Rading naar station Breukelen. Het was een behoorlijk frisse dag, maar al lopende kwamen we snel op temperatuur. Onderweg genoten we van de verstilde vergezichten. Zo anders dan de Heuvelrug. Maar wat mooi. We zagen ooievaars en zilverreigers en hoorden vogelgeluiden die we niet thuis konden brengen. Geen echte vogelkenners aanwezig onder de wandelaars.
We volgden de route langs het Tienhovens kanaal. En toen we de molen ‘De Trouwe Wachter gepasseerd waren, hebben we ons verschanst en heerlijk opgewarmd in het Olde Regthuus. Aldaar hebben we de inwendige mens versterkt. Een gezellige gelegenheid.
Vandaaruit vervolgden we onze route door de weilanden richting Breukelen. We genoten van de stilte om ons heen. De laatste kilometers liepen we over een smal modderig pad. De tocht liet z’n sporen na op broeken en schoenen. Bij de Vecht aangekomen hadden we mooi zicht op Breukelen. Met een aantal hebben we nog wat gedronken op de Markt in een met oranjeslingers versierd cafeetje. Eind middag speelde Nederland namelijk en menigeen zat hiervoor al klaar ( uitgedost en wel). Op verzoek van de bazin hebben we het Nederlandse volkslied uit volle borst meegezongen. Hierna zijn we richting station gewandeld.
Terugkijkend op een mooie wandeldag.
Saskia Destombes