Nieuwsbrief December 22

Beste leden, graag wil het bestuur jullie uitnodigen voor:

Nieuwjaars Receptie  Zondag 15 januari  14 u – 17 u

Film & gesprek avond Vrijdag 27 januari 19.30 – 22 u

Beide bijeenkomsten vinden plaats op onze nieuwe locatie Vechtensteinlaan 12, Unit 9, 3555 XS Utrecht

Nieuwjaars Receptie 

De Nieuwjaarsreceptie zal worden geopend met een optreden van Nivon-Utrecht orkest JEUDI, met een mengeling van Klassieke en Romantische stukken van onder andere Mozart, Purcell, Lehar en Schindler.

Daarna is er gelegenheid, onder genot van de een hapje en een drankje, bij te praten met medeleden, maar ook met de kunstenaars en andere gebruikers van het pand waar we gehuisvest zijn, die sommigen van u met de open dag al hebben leren kennen, en die ook zijn uitgenodigd.

(Wij willen verder de leden die  25, 50 of 60 jaar lid zijn graag in het zonnetje zetten. Traditioneel besteden wij hier aandacht aan tijdens de Nieuwjaars receptie. De leden die het betreft, krijgen apart een uitnodiging, waarin ze ook kunnen aangeven die aandacht wel/niet te ontvangen)

Film & gesprek avond

De vorige Algemene Leden Vergadering in mei, en op de open dag van 16 oktober JL. hebben we een korte film vertoond “De jonge jaren van Friedrich Engels” (over het ontstaan van het socialisme in de 19de eeuw) en “De Man die Bomen Plantte” (Een wonderschone Canadese animatie naar een verhaal van Jean Gino) Uit beide korte films kwamen inspirerende gesprekken voort, die ons als bestuur deden besluiten vaker dergelijke bijeenkomsten te organiseren..

De eerste daarvan zal plaatsvinden op Vrijdag 27 januari van 19.30 – 22.00, en is getiteld: Van Antropoceen naar Symbioceen. Er zal een VPRO tegenlicht documentaire van 49 minuten vertoond worden, die November JL is uitgezonden, gewijd aan de Ideeën van Milieu-filosoof Glenn Albrecht, die in zijn boek Earth Emotions” een begrippenkader ontwikkeld heeft, dat veel onderzoekers en kunstenaars geïnspireerd heeft creativiteit en menselijke vernuft en wetenschappelijk inzicht in te zetten, om manieren te ontwikkelen waardoor we als mensheid met de natuur in een harmonische en symbiotische relatie gaan samenleven, en die hoop, creativiteit en inspiratie biedt voor een generatie die leven wil in een Symbioceen.

De avond zal geopend worden met de gelegenheid een kop soep te nuttigen. Indien mogelijk zouden we het op prijs stellen als u zich van te voren zou willen opgeven via het contactformulier op deze website, of via een mailtje aan: voorzitter@nivon-utrecht.nl

Vechtensteinlaan 12 is bereikbaar, met openbaar vervoer via:

bus 12,

bus 120 Perron C9, richting Maarssen via Zuilen.

–  bus 7, perron D4 Richting Zuilen Noord.

Uitstappen bij Halte De Bazelstraat, zo’n 60 meter terug lopen over de Burgemeester  Norbruislaan, naar de zijstraat Vechtensteinlaan, waar het tweede huizenblok aan de linkerkant is. Het gebouw draagt een opschrift: Bedrijven Centrum Vechtenstein

Bij het gebouw is een parkeerplaats aanwezig

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur van Nivon afdeling Utrecht