Marskramerpad – wandeling 10 – januari 2023 – wandelverslag

Op 7 januari hebben we een etappe van het Marskramerpad gelopen. Het startpunt was station Breukelen. Daar het pontje over de grote Heicop uit de vaart was genomen, moesten we een stuk omlopen. De eerste kilometers van deze etappe wandelden we hierdoor langs drukke fietspaden. Maar gelukkig kwamen we onderweg een verwijzing naar horeca tegen. Even pauzeren. Daar had eenieder wel zin in. We moesten hiervoor weliswaar een paar kilometer omlopen, maar dat deerde ons niet. We hebben met z’n allen van koffie en lekkers genoten in de Toren (een gezellige horecagelegenheid) met prachtig uitzicht over de weilanden. Ook het zonnetje liet zich zien.

Gelouterd vervolgden we na 3 kwartier onze route. Vanaf Woerdense Verlaat liepen we op rustigere paden. Af en toe glibberden we vooruit door de modder. En diegenen zonder goed profiel onder de wandelschoenen gingen meermaals onderuit. We zaten allemaal onder de modderspatten. Maar wat een prachtige omgeving. Gestaag wandelden we verder, want we moesten nog een flink eind naar Noorden, alwaar onze volgende horecastop. In Noorden aangekomen (inmiddels 19 km onderweg), hebben we in een enorm leuke, nog met kerstverlichting en ballen versierde kroeg onder t genot van een glas wijn een toost uitgebracht op deze pittige, maar mooie wandeletappe.

Inmiddels ging t regenen en werd het al een beetje donker. We moesten nog 4 km tot het eindpunt in Zevenhoven bij de N.H. Kerk.

Daar was de bushalte van waaruit de terugreis aan kon vangen. Helaas had de bus vertraging en moesten we lang wachten. Maar eind goed al goed. De bus kwam…en route huiswaarts na een lange wandeldag. In totaal 24.5 km. Maar wederom een hele mooie dag om op terug te kijken.

Saskia