Culturele dag Zutphen 2018

Zaterdag 12 mei 2018 was onze jaarlijkse culturele dag. Dit jaar was de keus op Zutphen gevallen.

Met 13 deelnemers werden we om 11.00 uur welkom geheten door de gids van het Gilde. Gestart werd aan de ’s Gravenhof, waar zich zowel het oude als het nieuwe stadhuis bevinden. De schelpenkoepel uit 1697 is de entree naar de samengevoegde musea. In de Walburgiskerk hebben we een blik geworpen (met onze ogen!) en de gids raadde ons aan om De Librije (een openbare leeszaal uit de 16e eeuw), die zich hier bevindt, zeker een keer te bezoeken.

De wandeling ging verder langs de oude stadsmuur en langs de Oudenapstoren, interessante hofjes en gebouwen. De wandeling eindigde bij de afvaartsteiger van de fluisterboten. Toevallig heette onze boot de Oude Nap! De vaart ging eerst over de singel en terug en daarna over de Berkel tot vlakbij Warnsveld.

klik op de foto voor het hele album

Aan het einde van de boottocht kregen we, na overleg, een extraatje van de schipper door nog even door te varen richting IJssel, maar dat hield wel in dat voor eigen veiligheid plat liggen in de boot een vereiste was! Het “plafond” werd nl. steeds lager. Te zien op de foto’s in het album. Hilariteit alom!! En daarna moesten we nog weer dezelfde route terug. Dus nogmaals plat!

Na deze geslaagde boottocht was het tijd voor een drankje.

Zie maar eens een terrasje te vinden waar je gezellig bij elkaar kunt zitten op zaterdagmiddag! Is ons uiteindelijk wel gelukt op de Groenmarkt.
Uiteindelijk zijn 5 deelnemers nog wat langer in Zutphen gebleven en nog neergestreken in een oase van rust: de Oude Bornhof op het terras van het Genietcafé.

Mede door het stralende weer was het een geslaagde dag.

Marian Bode