2e Voorjaarswandeling zondag 14 april 2024 NS- wandeling “Tussen Lek en Linge”

Een heel opgetogen gezelschap van 10 deelnemers kwam op zondag 14 april bij de bankjes van de perrons 8 en 9 in de stationstraverse van Utrecht Centraal bij elkaar. We waren allemaal erg ingenomen met de weersomstandigheden, die zich al hadden aangekondigd:
Volstrekt zonnig en rustig weer straalde ons tegemoet. Dat beloofde veel voor deze wandeling en we kwamen voor de 14,5 km. niet bedrogen uit.

Al in de trein naar Culemborg zagen we het stabiele weer meer vorm krijgen en na aankomst, aan het begin van de wandeling, genoten we van de route. Al gauw konden we afscheid nemen van een provinciale verkeersweg. Na de eerste afslag kregen we landelijke gedeelten tussen de weilanden door over hele rustig plaatselijke wegen langs boerenhoeven met prachtige uitzichten. Zonder ook maar een moment van verveling wisselde de route dit landschap in voor bosgedeelten met nogal modderige paden. Ons wandelplezier werd er niet minder om, al zijn we wel erg weinig bankjes tegen gekomen.

We zijn tenslotte stevig doorwandelend via het laatste gedeelte over verharde wegen onder de toegangspoort van landgoed Mariënwaerdt door bij pannenkoekenhuis
De Stapelbakker in Beesd uitgekomen. Hier zijn een aantal wandelaars direkt naar N.S. station Beesd doorgelopen voor de eerstkomende trein. Voor de meeste anderen was bezoek aan de winkel van De Stapelbakker een leuk slot.

We kunnen zonder meer op een erg geslaagde wandeling met een opperbeste stemming in de groep deelnemers terug zien