Limespad (10) – Elst – Arnhem

Zaterdag 5 oktober hebben we weer een etappe van het Limespad gelopen en wel van Elst naar Arnhem. Door een niet geplaatste aankondiging op de website heb ik geprobeerd nog zo veel mogelijk “trouwe” wandelaars te bereiken, maar mede door enkele afmeldingen was de opkomst laag. Vanuit Utrecht vertrokken we met slechts 5 deelnemers.
Ondanks de voorgaande regendagen waren de weergoden ons welgezind. Wat hadden we een prachtdag!
Na aankomst in Elst gingen we bij het Wapen van Elst gelijk aan de koffie. Daar voegde deelnemer zes zich bij ons. Het was dus een klein groepje, maar dat heeft ook zo zijn voordelen.
Na Elst lieten we de bebouwing achter ons tot Arnhem Zuid. Het was wel een wandeling over meest verharde wegen en dit keer ook geen hekken om over te klimmen.
Een wandeling zonder moeilijke passages. Onderweg “geluncht” in een hangjongerenplek. In de loop van de middag nog aangelegd bij pannenkoekenboerderij De Steenen Camer, heel gezellige inrichting en fijne bediening.
Voordat we bij de Rijn kwamen ging het eerst door Meinerswijk, natuurgebied met veel plassen, om uiteindelijk over de Mandelabrug het station te bereiken.
De teller stond op 17+ km. Volgende maand vervolgen we het pad van Arnhem richting Renkum.

Marian Bode

Foto’s van de wandeling bekijk je via deze link.