(Foto)verslag Hanzestedenpad – 5e etape

Marian Bode
Wijhe – Olst 7 oktober 2017

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en belangstellenden,

En weer is er een etappe van het Hanzestedenpad afgerond en wel van Wijhe naar Olst. Zaterdag 7 oktober gingen we met 9 deelnemers op pad.
Net buiten Wijhe hielden we een sanitaire stop in een keurig toiletgebouwtje bij de jachthaven. Ja, want wildplassen is verboden en misschien zit hier ergens een veldwachter op de loer!!

“Opgelucht” gingen we het eerste stuk langs de IJssel met flinke wind tegen. Er moest eerst zo’n 5 km gezwoegd worden door een soort jungle met gladde modderige paadjes voordat we bij de koffie kwamen.
Het was een aangename verrassing toen Infocentrum IJssel Den Nul in zicht kwam, maar voordat we daar waren moesten we eerst de Lange Kolk “overbruggen” d.m.v. een drijfbrug. Gelukkig hadden we allemaal zeebenen en kwamen we droog aan de overkant.
De koffie, thee en/of soep was welbesteed aan ons en bij vertrek liepen we nog een rondje door de expositie van ’t Olster Erfgoed. Daar kwamen de nodige herinneringen boven.
Om de wandeling te vervolgen gingen we nogmaals over de drijfbrug en toen kwam jammer genoeg de verwachte, maar niet gehoopte, miezerregen. Even nog een kijkje genomen bij het Kozakkenveer en daarna langs de overblijfselen van de steenfabriek Fortmond, nu Rijksmonument.

We wandelden door het natuurgebied de Duursche Waarden. Uiteindelijk kwamen we in Olst en bezochten daar nog de molen aan de dijk, de Bökkers Mölle.
Erg leuke ambiance en een bezoekje zeker waard.
Naar het station was voor ons maar een kippeneindje en net als de vorige wandeling had Thijs de trein precies op tijd besteld, dus geen wachttijd!
Via Zwolle gingen we weer huiswaarts.

We lopen volgende maand (zaterdag 4 november) het traject Wijhe-Zwolle.

Marian Bode