Hanzestedenpad – 8e etape

Hanzestedenpad Zutphen-Epse 20 januari 2018

klik op de foto voor het hele album


Beste wandelaars en niet-wandelaars,

Deze wandeling is een zgn. dag wandeling en gaat ten oosten van de IJssel van Zutphen naar Deventer.
Deze route is gekozen omdat we hier meer beschutting hebben bij winterdag. Het woord beschutting kreeg echter wel een andere betekenis na de storm, dus oppassen in het bos.

Per trein gingen we (11 deelnemers) naar Zutphen. De eerste bloemen zagen we in een park in Zutphen, nl. de winterakonieten.
Na een goed uur waren we bijna bij de koffie. Helaas nog geen koffie! De sluis bij Eefde was afgesloten voor alle verkeer incl. voetgangers en we stonden dus niet voor paal, maar voor de sluis!
Er werden damwanden aangebracht i.v.m. een 2e sluiskolk. Er zat niets anders op dan om te lopen over de verderop gelegen brug, werd + 2 km.
Bij restaurant De Sluis werden we gastvrij ontvangen en we gingen daarna weer tevreden op pad richting Gorssel.

Na goed 10 km werd bij het kerkhof van Gorssel afscheid genomen van 2 deelnemers, die daar op de bus stapten.

Onderweg was goed te zien wat de storm had aangericht, veel bomen met flinke kluit lagen overal en wij moesten soms een hindernis(je) nemen.
Om weer even bij te tanken liepen we in de bossen bij Gorssel restaurant Bij Jansen en Jansen NIET voorbij. Was een goede keuze, gezellig met z’n allen rondom de open haard met een drankje.
Uiteindelijk toch maar weer op pad om via Joppe bij de bushalte in Epse aan te komen. Hier op de bus naar Deventer en met de trein naar huis.

17 februari is de volgende wandeling gepland.
Misschien tot ziens.

Marian Bode